péntek, október 30, 2015

MOME őszi tihanyi kurzusainak záróeseménye, 2015. október 30., péntek 16.00




Szeretettel várunk mindenkit a MOME őszi tihanyi kurzusainak záróeseményén. Az intenzív őszi kurzushét ideje alatt a MOME hallgatói nem csak saját munkáikat készítették el, hanem a Tihanyi Bencés Iskola diákjainak az ötleteit, elképzeléseit is segítettek megvalósulni. Az eredmények egy közös kiállításon lesznek láthatóak.
Időpont: 2015. október 30., péntek 16.00
Helyszín: Tihanyi Bencés Iskola (8237 Tihany, Csokonai u. 73.)
Program:
Bodóczky István és Fábián Noémi vezette pedagógiai program bemutatása
Szalontai Ábel vezette "Megtartó erő" fotográfiai kurzus eredményeinek bemutatása
Ruttkay Zsófia vezette az apátsági látogatóközpont tereinek, tartalmának és arculatának újragondolása - ötletek, témák bemutatása a hallgatók által
Tihanyi séták és túrák

szerda, október 28, 2015

"Tihanyi projekt" MOME Média Intézet, Tihany 2015 október 26-30.

 Média Intézet
Tihanyi projekt
A Tihanyban ezúttal a MOME négy intézetének 37 hallgatója fog egy hetet lent tölteni. Ez idő alatt egyrészt Fábián Noémi és Bodóczky István vezetésével a tihanyi gyerekek bevonásával indul el a Mocorgó. A kreativitást fejlesztő foglalkozás ötnapos programja alatt a gyerekek és a MOME hallgatói együtt alakítják át az iskola közösségi tereit.
Másrészt a Tihanyi Bencés Apátság földrajzi, épített valamint szellemi jelenlétét és összefüggéseit vizsgáljuk és az e során megfogalmazott problémákra adunk választ a rendelkezésre álló eszköztárunk segítségével. A kurzus célja, közelebb engedni a látogatót a bencés szellemiséghez, a szerzetesi élethez, és összefüggésben megmutatni a tihanyi környezetet az ott folyó szellemi munkával.
A nyilvános záróprezentációra október 30-án 16 órakor kerül sor a Tihanyi Bencés Iskolában.